Sebdenics Betti: Az Én történetem – A sport ereje

Az iskolában nagyon nem szerettem a tesi órákat, főleg mikor futni kellett. Viszont tavaly nyáron szerelmese lettem. Úgy kezdődött, hogy az interneten szinte csak olyan posztokat láttam, hogy mindenki futni jár, és mennyivel jobban érzi magát tőle, mekkora szabadságot és energialöketet ad az embernek. Egyik este mikor már nem volt annyira meleg az idő, elhatároztam, hogy Én is elmegyek. Először azt gondoltam, hogy úgyis kifulladok az első 5 perc után, de nem érdekelt, mert kíváncsi voltam arra a bizonyos érzésre. Hát mondanom sem kell tényleg nem igazán bírtam tovább 5 percnél tovább, de megvolt az az érzés és imádtam. Utána minden egyes este elmentem és napról napra jobban bírtam. Pár héttel később képes voltam elmenni a legnagyobb melegben is futni, annyira megszerettem. Ma már egyben futok 3-4 km hosszú távokat és azóta is lankadatlanul megkapom azt a plusz energiát és lelki feltöltődést ami akkor, legelőször magával ragadott.

Idén ősszel és télen elég sok stresszes napom volt a felvételi és a matekvizsga miatt, vagy mikor kicsit rosszabb kedvem volt… ilyenkor csak felkaptam a kedvenc futócipőmet és elindultam. Néha azt sem tudtam milyen messze vagy merre megyek, csak mentem előre. Mindig megkaptam azt a „lelki zuhanyt” amiért elindultam. Mikor hazaértem, új lendülettel ültem vissza a könyveim fölé tanulni. Az önbizalmam is egyre növekedett, valószínűleg abból is adódóan, hogy a sportnak és a táplálkozásomnak köszönhetően az alakom is láthatóan elkezdett változni.

Ma már nem csak futni járok, hanem teremben edzem, aerobik és erősítő órákra is járok, és rájöttem, hogy bármely sport képes megadni azt az életérzést, amit én anno csak a futástól kaptam meg. Nincs olyan nap az életemben, amikor ne sportolnék valamit, mert ha kihagyom, rögtön észreveszem magamon, hogy nincs annyi energiám, nem vagyok olyan jó kedélyű, mint mikor akár csak 5-10 percet is mozgok a nap folyamán.

Szóval Én tiszta szívemből ajánlom Mindenkinek, hogy kezdjen el sportolni és találja meg azt a sportágat, amiben igazán kiteljesedhet és feltöltődhet egy hosszú nap után! 🙂

Sebdenics Betti – fogyozom.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.