Kezdetektől a színpadig – egy női fitneszversenyző útja

Interjú Török Marianna fitneszversenyzővel, és női testépítővel.

Török Marianna egy nagyon szerény, mosolygós nő, aki rövid idő alatt szinte a nulláról lett testépítő, és az első évben már bronzérmes is lett egy kisebb versenyen, a fitt édesanyák között. És Marianna tényleg fitt, a sport mellett a munkában, és édesanyaként is helytáll, mindezt vidáman, és tele élettel. Lenyűgöző jelenség, és óriási eredményt ért el igen rövid alatt alakja formálásában, de a képek magukért beszélnek, a többit pedig elmondja ő maga.

Először is köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést.

Fogyózom: Mikor kezdtél sportolni?

Marianna: Tavaly, azaz 2017 januárjában döntöttem el, hogy szeretnék mozogni. A munkám miatt sokat ülök, így nem árt ha a testem nem fog elpilledni (könnyen elhíznék). Valamint egy csúnya szakítás ami rávett, így könnyebb volt levezetnem a feszültségem.

Fogyózom: Miért a testépítést választottad?

Marianna: A lakóhelyem mellett nyílt egy edzőterem. Gátlásosság ide vagy oda, összeszedtem a bátorságom és edzőt kerestem. Pár üzenetváltás után megbeszéltük a közös munkát, elmondtam mit szeretnék majd Attila is, hogy ez mind lehetséges csak kitartás kérdése. Nyári forma, izmosodás, és  alakformálás volt a vágyam. Céltudatosan választottam az edzőim Herman Attilát és párját Zsigmond Reginát.

Fogyózom: Mit jelent számodra ez a sport?

Marianna: A testépítés számomra megnyugvás, feltöltődés, rengeteget tanított. Nem gondoltam, hogy ennyire kitartó vagyok. Picit szerelem is már.

Fogyózom: Hogyan jött a versenyzés?

Marianna: Versenyzés véletlenül jött. Nem ez miatt kezdem el edzeni. Szinte olyan ügyetlen voltam, hogy Attila sokszor elgondolkodott menni fog-e ez nekem. De minden nap hajnalban lementem. Tökéletesítettem a gyakorlatok kivitelezését és  figyeltem mire hogy reagál a testem. A változás nagyon szembetűnő lett. Így a közös munkánk negyedik hónapjában jött, hogy nem akarok-e versenyezni ősszel. Elvicceltem, hogy “de persze”. Majd egyre többet foglalkoztatott, miért is ne? Izgalommal, és hatalmas lelkesedéssel elindultunk. Rengeteget segítettek végig a felkészülésnél lelkileg és testileg. Biztattak, ha épp fel akartam adni és új erőt adtak minden nap. Ezt a mai napig is köszönöm nekik.

Fogyózom: Mennyire nehéz a hétköznapokban megoldani a testépítő életmódot?

Marianna: Ma már nem nehéz megoldanom. Az életem része lett. Hajnalba kelek. Főzés, dobozolás pakolás, edzés munka előtt hajnalban vagy épp este. Nappal a munka az, ahol alkotnom kell és persze figyelni, mosolyogni. Valamint a családom akik támogatnak és rengeteget biztatnak. A lányom, aki 15 éves és sokat segít. A családom másik meghatározó része és fő támogatóm (rengeteg erőt adott a versenyen) 1200 km él tőlem. Így az utazás is része az életemnek.

Fogyózom: Van kedvenc gyakorlatod? Melyik az?

Marianna: Kedvenc gyakorlatom? Hm…igazából nincs kiemelkedően kedvenc, mindegyik a fejlődésem segíti. Így, ha szeretem, ha nem csinálni kell. Talán a lábedzések (ezek közül is, a combhajlító, fenék) és a hátedzés amiket kimondottan szeretek.

Fogyózom: Van olyan gyakorlat, ami utálsz?

Marianna: A kitörést nem szeretem, illetve nem szeretem kimondottan. De persze nem lógom el. Azt nem tudom kijelenteni, hogy utalom.

Fogyózom: Mennyire figyelsz a táplálkozásodra?

Marianna: Figyelek a táplálkozásomra a mindennapokban. A sütemények és az édes ízek néha hiányoznak azért. De megtanultam ezt kontrollálni, illetve diétásan, cukormentesen sütni.

Fogyózom: Mik a céljaid az évben, és hosszútávon?

Marianna: Versenyezni ősszel és több izmot építeni magamra addig, ez a közeljövő. Hosszútávon fenntartani ezt az állapotot, és igyekszem rávenni minél több embert a mozgásra – ami idáig egész jól halad. Ezt addig szeretném csinálni, ameddig lehetőségem van versenyezni és tökéletesíteni a testem.

Fogyózom: Szerinted mi kell ahhoz, hogy valaki jó legyen ebben a sportágban?

Marianna: Elhatározás, kitartás, akarat, fegyelem és alázat, ami fontos. Fontos a motiváció, a cél! Soha nem szabad feladni, megéri végig csinálni. Minden egyes edzésnél magammal küzdök.

Fogyózom: Mit tanácsolnál azoknak, akik most ismerkednek ezzel a világgal?

Marianna: Ne legyenek gátlásosak és mindig hinni kell abban, hogy meg tudjak csinálni. Mindenkinek mások az adottságai, így ezt is figyelembe kell venni annak aki ezt a sportot szeretné választani.

Marianna, még egyszer köszönöm az interjút és sok sikert kívánok neked! A Fogyózom olvasóinak pedig jó egészséget és sok sikert kívánok!

Kremlicza Levente – fogyozom.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..