A motiváció benned rejlik

Azt mondod nincs erőd, kedved és motivációd? Tudom, miről beszélsz, hidd el! Ha említenem kellene valakit, akinek nem volt sem kitartása, sem türelme, akkor az ÉN volnék/voltam. S igen, valóban nem úgy működik a dolog, hogy eldöntöd, hogy akkor most türelmes, kitartó, és motivált leszel, és azonnal azzá is válsz! Nem. Csalódást kell okoznom, nem fog azonnal menni, sőt, csodaszer sincs arra, hogy minden pikk-pakk összejöjjön. Ezek a tulajdonságok is olyanok, mint mások, mint a lustaság, a hanyagság, és a türelmetlenség, gyakorolni kell őket ahhoz, hogy profin tudd őket kezelni, használni.

Ha éveken át nemtörődöm voltál magaddal szemben, akkor azt bizonyára minden áldott nap gyakoroltad, és meg is látszik rajtad. Nos, ugyanez a helyzet a többi tulajdonságoddal is. Nehéz lesz? Nehéz, nagyon! Elkezdesz félni, hogy úgysem sikerülhet, mert nem leszel elég kitartó. Itt azt hiszem szükséged lehet egy segítő társra, beszélgetésre önmagaddal, meggyőzésre, képzelőerőre. Bármire, amiben erős vagy! Nekem mindig is nagy volt a képzelőerőm, azt hiszem ez segített, ez volt a mankó, a kiindulópont. Azt mondtam magamnak, hogy: Hű, de jó lenne, ha ilyen meg olyan lennék. Aztán félretettem a kétségeimet, hogy miért nem sikerülhet, mert volt rá ezer okom és kifogásom, hogy miért nem fog sikerülni.

Eldöntöttem, hogy csak azért is megcsinálom! És még nem értem el minden célom! De haladok feléjük, mindennap, minden cselekedetemmel! Keresd meg azt az egyetlen dolgot magadban, amiben tudod, hogy igazán jó vagy, és használd azt az induláshoz! Csak hunyd be a szemed, és képzeld el magad egy olyan helyzetben, amit mindig is látni szerettél volna. Aztán vesd össze azzal, hogy a lehetőségeid mit engednek meg, de szerintem a lehetőségek is olyan korlátok csupán, amiket érdemes ledönteni. Minél inkább gyakorolsz valamit, annál jobban fog menni! Sok ember ott csúszik le a választott útról, hogy hamar feladja, az első nehézségnél, bármiről is legyen szó. Nincs olyan eredményes út, amin egyenesen, és simán végig tudsz menni. Az élet már csak ilyen, de te soha ne add fel!

Murányi Tünde – fogyozom.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..