Mozogj!

Szerintem teljesen mindegy mit mozogsz, csak mozogj! Nem kedvelem túlzottan az egyes sportágakhoz tartozó közhelyeket, mint például: Ha nem futsz, ha nem guggolsz, ha nem…stb, akkor ez meg az lesz, akkor nem vagy jó, stb. Miért ne lennél jó? Mindenki jó valamiben! Csupán időre, és türelemre van szükséged ahhoz, hogy megtaláld, melyik mozgásforma jön be neked.

Én futással kezdtem a sport „pályafutásom”. Most szinte egyáltalán nem futok, vagy legalábbis hosszabb távokat nem, de talán fogok még. Másfelé irányult a figyelmem, előfordul az ilyesmi, de ez nem azt jelenti, hogy feladtam valamit. Inkább csak pihentetem. Nincs rád erőltetve, hogy mit tegyél tested egészségének megőrzése érdekében. Ennél sokkal fontosabb, hogy bármit is választasz sportodnak, azt maximális erőbedobással végezd! Próbálj meg kihozni belőle mindent, amit lehetséges!

Én azt hiszem, elszöszmötölök a street workout-tal jó pár évig, hiszen kimeríthetetlennek látom. Ehhez kapcsolódik, hogy súlyzós edzést is végzek, guggolok, deadliftelek, és gyűrűzök. A gyűrű szerintem az egyik, ha nem az egyetlen szer, ami a teljes testet megmozgatja, azóta fejlődök látványosan, mióta beszereztem egy pár gyűrűt, és heti 4-5-ször, s van, hogy mindennap végzek rajta gyakorlatokat. De összességében minden saját testsúlyos gyakorlatra igaz ez szerintem.

Ne hagyd magad lemerülni! Ha valamiben elfáradtál, vagy valamit kimerítettél, akkor ugorj neki a következő dolognak. Ha nem is azonnal, de legalább készülj rá, olvass róla, hallgasd meg mások tapasztalatait a témában. Annyi, de annyi kifogás létezik a világon. Élhetsz velük, jogod van hozzá, de akkor életed izgalmas részét magad mögé söpröd, és kimaradsz a legnagyobb élményekből, melyeket tankönyvekből nem lehet átélni.

Miért mozogj? Nem azért, mert ez a divat. S, ha éppen valóban ez a „divat”, az miért is volna baj? Inkább ez legyen a trendi, mint dohányozni, lustálkodni, vagy egyéb haszontalan dolgot művelni. A mozgás, melyet a mindennapos rutinon túl végzel, ha úgy vesszük művészet. Egy alkotás, mely nemcsak számodra lehet értékes, hanem mások számára is. S mivel minden ember más, nem tudhatod, hogy mit vált ki a környezetedből az, ha látják, hogy valamit jó kedvvel csinálsz. Felpezsdíti a tested, az elméd, a gondolkodásod. Ne törődj azokkal, akik leszólnak, azért mert fejlődni szeretnél, te csak mozogj, bármit, bárhol, és csináld szeretettel, élvezettel, alázattal!

Murányi Tünde – fogyozom.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..